Menu Sluiten

Elektrische Verwarming Voordelen En Nadelen

Wij zijn gecertificeerde* airco installateur Hamme en Waasland. Wat in 2002 begon als technieker bij Daikin Europe te Oostende is gegroeid naar een volwaardige installateur airco en warmtepompen voor de regio Hamme en omstreken.

92435919243591

More info

tags: Elektrische Verwarming – Leveranciers Elektrische Verwarming – Handelaars Elektrische Verwarming – Bedrijven Elektrische Verwarming – Offerte Elektrische Verwarming – 

Wenst u meer info over elektrische verwarming voordelen en nadelen kijk dan vlug op https://lec-energysolutions.be/ | Elektrische Verwarming Voordelen En Nadelen

Elektrische verwarming, ofwel het gebruik van elektriciteit om je huis te verwarmen, wordt steeds populairder in Nederland. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen en nadelen van deze vorm van verwarming? In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Voordelen van elektrische verwarming:

 1. Geen gasaansluiting nodig
  Het grootste voordeel is dat je geen gasaansluiting nodig hebt om gebruik te maken van elektrische verwarming. Dit betekent dat je geen kosten hebt voor een gasinstallatie, en ook geen onderhoudskosten. Dit maakt het een voordelige optie voor nieuwe huizen waar nog geen gasaansluiting aanwezig is.

 2. Makkelijk te installeren
  Elektrische verwarmingssystemen zijn makkelijk te installeren en vereisen geen ingewikkelde werkzaamheden. Dit betekent dat je geen hoge installatiekosten hoeft te betalen en ook geen grote verbouwingen hoeft uit te voeren.

 3. Geen uitstoot van schadelijke gassen
  Bij gasverwarming komen er schadelijke gassen vrij, zoals CO2 en stikstofoxiden. Bij elektrische verwarming is dit niet het geval, waardoor het een milieuvriendelijkere optie is.

 4. Mogelijkheid tot zoneverwarming
  Een ander voordeel van elektrische verwarming is dat je verschillende ruimtes in je huis individueel kunt verwarmen. Bijvoorbeeld door middel van elektrische kachels, waardoor je alleen energie verbruikt in de ruimtes waar je daadwerkelijk bent.

 5. Lage aanschafkosten
  De aanschaf van een elektrisch verwarmingssysteem is over het algemeen goedkoper dan een gasverwarmingssysteem. Dit komt omdat er geen kosten zijn voor een gasaansluiting en de installatiekosten lager zijn.

Nadelen van elektrische verwarming:

 1. Hogere energiekosten
  Hoewel de aanschaf van een elektrisch verwarmingssysteem goedkoper kan zijn, zijn de energiekosten over het algemeen hoger dan bij gasverwarming.Dit komt omdat elektriciteit duurder is dan gas.

 2. Afhankelijk van elektriciteitsnetwerk
  Bij elektrische verwarming ben je afhankelijk van je elektriciteitsnetwerk. Bij stroomuitval kun je niet meer gebruikmaken van je verwarming. Dit kan vooral in de winter vervelend zijn.

 3. Niet altijd voldoende warmte
  Elektrische kachels werken op basis van stralingswarmte. Dit betekent dat het even kan duren voordat een kamer goed opgewarmd is. Daarnaast kan het lastig zijn om grote ruimtes goed te verwarmen met elektrische kachels.

 4. Geen mogelijkheid tot zelfregulering
  Een ander nadeel is dat veel elektrische verwarmingssystemen geen zelfregulering hebben. Dit betekent dat je niet kunt instellen wanneer de verwarming aan- en uitgaat, wat kan leiden tot onnodig energieverbruik.

 5. Hogere CO2-uitstoot als gevolg van elektriciteitsopwekking
  Hoewel elektrische verwarming zelf geen schadelijke gassen uitstoot, is de CO2-uitstoot hoger bij de opwekking van elektriciteit dan bij gas. Dit komt omdat een groot deel van de elektriciteit nog steeds wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen.

Conclusie:
Elektrische verwarming heeft zowel voordelen als nadelen. Het is een goede optie voor nieuwe huizen waar geen gasaansluiting aanwezig is en kan voordelig zijn in de aanschaf. Daarnaast is het milieuvriendelijker en biedt het de mogelijkheid tot zoneverwarming. Aan de andere kant kunnen de energiekosten hoger zijn en ben je afhankelijk van je elektriciteitsnetwerk. Het is belangrijk om deze voor- en nadelen af te wegen voordat je besluit over te stappen op elektrische verwarming. Wil je meer weten over de mogelijkheden van elektrische verwarming? Neem dan contact op met LEC Energy Solutions via https://lec-energysolutions.be/elektrische-verwarming/.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Elektrische verwarming voordelen en nadelen

!–StopPubText–>.